Celebru în întreaga lume

„Am avut o serie de concerte în Turcia şi Germania, iar albumul meu multimedia, dedicat marelui artist, a ajuns în posesia comunităţilor de fani din Canada, Belgia, Japonia şi Olanda”; Bacio

Românii din diaspora îl adoră

Dragostea pentru muzica lui Elvis Presley l-a determinat pe Bacio să îşi facă un nume în peisajul muzical românesc. El s-a impus într-un timp relativ scurt pe piaţa muzicală şi îşi doreşte ca, în curând, numele său să răsune în fiecare colţ al ţării, iar melodiile sale să îi încânte pe românii din întreaga lume. Bacio a depăşit de curând graniţele ţării şi, în 2012, a avut mai multe concerte în Occident, acolo unde românii din diaspora iubesc acest gen muzical. Într-un interviu oferit în exclusivitate cotidianului nostru, olteanul Mihai Vulpe îşi exprimă dragostea şi pasiunea pentru celebrul cântăreţ Elvis Presley.

Reporter: Ce înseamnă pentru tine Elvis Presley?
Bacio: Acest cântăreţ înseamnă foarte mult pentru mine. A fost, este şi va rămâne ghidul meu în viaţă. Mai cu seamă în cariera mea muzicală, în care am păşit datorită lui. Voi încerca să păstrez viu numele artistului de renume mondial prin hit-urile sale, pe care le interpretez cu mare drag.
Reporter: Ai ales să te impui în peisajul muzical românesc printr-un stil mai puţin “consumat” în România. Cât de bine a prins această poveste?
Bacio: Nu eu am ales stilul, ci el pe mine. Îmi place să cânt muzica pop, rock, rock and roll şi cel mai mult îmi doresc ca publicul să simtă ce-i transmit eu: nostalgie sau bucurie. Mă bucur de un număr mare de români care mă iubesc şi îmi apreciază munca şi sper ca, în curând, să am tot mai mulţi fani. Asta deoarece românul saturat de manele şi alte genuri muzicale improvizate vrea să cunoască şi altceva.
Reporter: Cât de departe ai ajuns în cariera ta muzicală, despre care vorbeşti cu foarte mult entuziasm?
Bacio: Eu sunt mulţumit, chiar foarte mulţumit de tot ce am realizat până acum pe plan muzical. Am o trupă bună în spate, “Karacter Band”, am un clip şi am susţinut foarte multe concerte. Cred că sunt la jumătatea drumului, dar tot timpul depinde unde vrei să ajungi. Dacă nu mă ajutau familia şi prietenii, nu ajungeam aici. Oricum, cel mai mare ajutor l-am primit din partea oamenilor, în faţa cărora am cântat.
Reporter: Vorbeşte-ne despre drumul tău în muzică.
Bacio: Cred că locul în care m-am format este Timişoara, unde cântam în căminele studenţeşti. Mai apoi, am fost invitat la Dan Negru, într-o emisiune la televiziunea naţională, de unde am fost contactat de cei de la Genius, cu care am semnat şi un contract. Ei mi-au produs primul CD şi primul videoclip difuzat de MTV România. Îmi amintesc că pe atunci mergeam la colindat cu o gaşcă de la conservator, vioară, flaut şi două fete de ornament… Ah, ce vremuri!
Reporter: Unde ai cântat până acum?
Bacio: Am avut o serie de concerte în ţară şi în cluburile din Bucureşti, în Turcia, în oraşele Istanbul şi Ismir, iar în iulie, am susţinut spectacole în câteva oraşe din Germania, alături de Florin Piersic. Anul acesta, am semnat un contract cu o casă de producţie din Bucureşti şi, in toamna lui 2012, voi înregistra un nou album. În 2006 am lansat  primul album multimedia din România, dedicat lui Elvis Presley, împreuna cu fan clubul “Oficial Elvis Presley din România”, album care a ajuns în posesia comunităţilor de fani din Canada, Belgia, Japonia şi Olanda, a fost un mare succes afara. Videoclipul piesei “Can’t help falling in love” a fost realizat de doi prieteni de-ai mei şi foarte buni profesionişti: Sorin Hasna şi Gabi Beraru. În Târgu Jiu, cânt în fiecare joi seara alături de “Karacter Band”, în clubul Caractere.
Reporter: Dacă această magie nu va dura foarte mult, te gândeşti la o schimbare de stil, să treci pe ceva mai comercial?
Bacio: Nu. Niciodată nu mă gândesc cum să fac o piesă. Iese aşa cum simt. Mă trezesc noaptea, iau chitara şi compun. Încă nu ştiu ce piese voi face în continuare. Un lucru este cert: niciodată nu voi cânta manele.
Reporter: Ce le transmiţi cititorilor cotidianului “Ediţie Specială”?
Bacio: Prin intermediul acestui cotidian, toţi cei care îl iubesc pe Elvis vor fi puşi la curent cu evenimentele pe care le vom organiza în amintirea unui nume de aur. Pe site-ul www.baciomusic.ro , mă pot contacta toţi fanii Elvis, asta pentru că ei mă fac să merg mai departe pe drumul meu.

Bacio a realizat această performanţă din iubire şi admiraţie pentru melodiile şi vocea de aur a cunoscutului cântăreţ Elvis Presley. “Copilăria mea înseamnă muzica lui Elvis Presley. Când eram mic, visam să ajung şi eu un artist celebru. Primii paşi în cariera muzicală i-am făcut fredonând celebrele şlagăre ale acestui maestru al rock’n’roll-ului, iar acum, după ce anii au trecut, sunt mândru şi fericit că i-am putut dedica idolului meu un album. Nu există concert fără să cânt două sau trei piese de-ale sale”, a declarat Bacio..

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

You must be logged in to post a comment..